gohoha

Gah! Idag måste jag plugga en massa D:

Ett litet smakprov från nobel på tonår..



And there will be more, I promise.

hårda som hur

Jag fick en tutti frutti-ask av Kristina precis. De är hårda som hus. Men goda.:)
 

Lördag hos Kristina- grått ute, men mysigt här inne hos oss!

Hejsan :) Idag sitter jag i en lägenhet i Göteborg och skriver. Och inte vilken lägenhet som helst, nämligen Pia, Kristina, och Kristins lägenhet! På femte våningen :)

Kristina håller på och grejear med mitt hår (det kittlas på min kind)och jag har lånat fina Pias macbook! :) Vi gjorde det för att kolla på klippet på Johan Palms galna fan som fick träffa honom igår. Såg nämligen löpsedlarna när vi var i affären för at handla fika till kören. Kristin, som såg Idol igår berättade om den galna tjejen. Så vi var bara tvungna att kolla på det!

Nu är hon klar med flätan. Hoppsan, höll nästan på att skriva flatan :)

Nu är det bara jag och Kristina kvar här, och hon klagar på att håret inte vill lägga sig och att det står som en mikrofonmuff runt hennes huvud! hihih :D

Nu har vi lyssnat på saturday waits och hillsongs with all I am, och nu har jag precis satt på Gary Jules Mad World. På youtube förstås. Jag skulle väldigt gärna vilja visa bilder från igår! men tyvärr har jag inte sladden med mig så jag kan inte ladda över dem hit.. Jag får vänta tills hemma! Men, jag kan berätta om hur det var!! Det var verkligen jättebra :) och roligt! Att få träffa alla man tycker om är ju underbart!♥

Såg precis att lilla Louise Lennartsson redan lagt upp bilder från igår på facebook! När jag laddar upp mina kommer de nog inte att få plats i samma album allihopa.. Det är ganska många. 

Familjen kommer upp idag. Vi ska allihopa gå på adventskonserten i Tab ♥
Sen åker vi väl hem nån gång på kvällen efteråt. Hm.. jag har läxor att göra imorgon. Göran frågade mig dessutom om jag ville vara ljusbärare på Gudstjänsten. Så det tänker jag vara. Men jag hinner säkert med lite läxor också ;)


Nu har jag tagit en mikrofonmuff-bild på kristina sen hon såg att jag skrivit om henne. Höhöh den får jag visa någon gång :) kära lilla mikrofonmuff, syster lilla!

Åååh vad roligt det var igår. Jag kände mig faktiskt rolig, eller det var roligt att prata. :) Särskilt när alla lyssnade på mig!!! :D

woho.. Ja det var väl allt jag hade att bjuda på idag.. tyvärr inget godis men jag vill gärna ha godis. NU. Och så vill jag gärna att ni kommenterar mina inlägg, för det är ju nästan som godis!  Taaack.


Jag snodde en fin bild från lilla Pia. Grisar!


KRAAAAM♥



Yum


En bra Fredag!

Hejsan allihopa som läser min blogg!

Just nu har jag precis ätit lunch och sitter i källaren vid en dator och lyssnar på en bra låt på min mp3-spelare, låten heter "when the tears fall" av Tim Hughes. Nästan min favorit faktiskt.
Datakunskapsprovet gick nog ganska bra tror jag. Jag blev klar först. Men jag tycker att det var väldigt enkelt, allt det som jag kunde då förstås. :) Sen hade vi Gemu men det var väldigt tråkigt. Bara massa skalor. Nu gick Frida och Camilla förbi och kramade mig! :) De ska ha naturkunskap på Östrabo nu, som de brukar på Fredagar.

Snart börjar vår Eos. Jag måste visa bilderna från förra Eosen! Det var SÅ roligt! Gör det så snart jag kan. Fast denna helgen ska jag ju vara i Gbg ganska mycket så ni får kanske vänta ett litet tag. Men den som väntar på något gott... :)

Idag på Eos ska vi se på en film som heter Nightmare before christmas. Har aldrig sett den men folk säger att den är jättebra så det blir väl kul!



Igår kväll packade jag ganska mycket. Det blev rätt bra och jag hoppas att jag fått med mig allt nu! Det var lite svårt att tränga in väskan i skåpet men tillslut gick det :)

Ja, som sagt så åker jag till Göteborg idag för att vara med på Tonår  i Lyktan där bl.a. min syster Kristina är ledare. Det ska bli riktigt kul, för idag ska vi ha Nobelfest! :D Jag blev precis klar med klänningen igår så den kommer jag ha på mig. Bilder kommer säkert sen. Ser fram emot att träffa Jossan och de andra godingarna! <3

Nu måste jag dra till Eos, kram!

Prov!

Hejsan. Idag är det fredag och jag ska precis ha prov i datakunskap. Så jag ska kila nu. Men hoppas att jag kan hinna att skriva mer sen! Idag är det ju nobelfest på tonår! :D<3

Wish me good luck!

:)

Hej alla. Idag mår jag bättre. Ska gå till skolan imorgon. Skriver kanske mer då!

Puss


Orka!

Nu har vi vart och tagit EKG och blodbrov på carema. Men jag mår ju inge bättre för det. Vet inte vad som kommer att hända nu, men jag tror att mamma ska ringa till någon. Jag orkar inte ha ont längre! Det är så fruktansvärt jobbigt för det känns i hela kroppen och när jag andas gör det jätteont. Men det är väl bara att stå ut. Bara det inte blir värre..

No good news

Det gör ont idag med. Men det är mycket värre nu och det är jättejobbigt. Vi ska åka in till Carema och ta EKG, som har något med hjärtat att göra tror jag. Kanske får vi åka in till NÄL. Smärtan är outhärdlig..

Borde vara i skolan nu. Jag vill vara där, jag vill inte ha ont.

Ont

Jag har ont i lungorna idag. Även resten av kroppen. Ska gå och vila mig lite nu, innan jag börjar med läxor.

måndag

Nu har jag haft alla lektioner och ska precis gå till bussen. Det har varit en helt okej dag. Kram från mig.

kraft?

Jag vet inte vad jag ska skriva idag. Mår inte alls bra, har ont i hela kroppen och är stressad och orolig. Behöver massage och inga krav. Nu ska jag bort till Eva lite för att fixa med en sak, sen ska jag till lovsångskvällen i Henån hade jag tänkt. Hoppas att det ger mig lite kraft iallafall.

Nu känner jag mig mest bara gnälligt orolig och förvirrad.


I torsdags var jag förväntansful och glad. Tänkt vad sånt kan förändras fort.

Seriöst. Helg.

Nu är det helg. Snart är det måndag igen och hela veckan ligger framför oss. Tiden går väldigt fort. Jag tänker att försöka vara seriös denna helgen, göra nyttiga saker jag behöver göra, städa och plugga m.m. Idag har jag dammsugit lite, men mest har jag skrivit på min lilla låt som för övrigt snart är klar :) jag har kommit på att jag är ganska produktiv. Detta är min.. typ.. sjätte låt tror jag. Fast det är den första som blivit riktigt bra, med text och så. Jag har stor lust att skriva ett långt inlägg idag, men tiden drar iväg så jag får väl fatta mig kort.

Jag kom på att den 28:onde är på fredag. Redan! Jag hoppas verkligen mamma och pappa låter mig åka, för det känns faktiskt som de är ganska positiva. Det enda jobbiga med det är att isåfall får jag inte åka till Sen Kväll.. i Borås :( Eftersom det är helgen efter.. Riktigt surt tycker jag. Missade ju Borås förra året också. Då det var återträff där. Hörde att det var riktigt kul.

Ja, fredagen den 28:onde är det nobelmiddag på tonår i Lyktan. :) Det kommer säkert bli jättekul, med tanke på vilket gott gäng de är! :) ..eller vi är kanske jag kan säga. Kristina är ledare och ska vara där. Sen kommer jag ju att träffa Jill och alla de andra jag tycker om. Förhoppningsvis sover jag över hos Kristina till lördagen(och kanske söndagen, men det får jag nog inte för mamma). Jag undrar vad jag ska ha på mig.. Tänkte ringa Kristina och prata lite med henne när jag skrivit klart. Fråga lite om nästa helg och så. Det är ju alltid bra att vara förberedd.

Jag skulle ju kunna ha den klänningen som jag började på inför balen, men som aldrig blev klar. Det är ju inte så mycket kvar egentligen. Ska bara köra lite med overlocken och sy fast dragkedjan och fålla och så. Jag ska fråga Eva om hon tror att vi kan göra den klar till fredag..

Det känns som det är ganska mycket nu som hänger över mig. Inför julen och sånt där med. Det är ju inte så långt kvar nu. Man känner stressen krypa på. Jag vill inte missa att göra något och sen komma på det för sent, det är så osis. Nej jag känner mig ganska orolig, stressad och inte så avslappnad. Men jag får tro att allt ordnar sig till det bästa ändå. Jag har ju trots allt Gud på min sida. Och han har koll när inte vi har det.

Nu ska här ringas! Kram :)<3

If you not Find us ♥


 

MEN jag kan ju kvintcirkeln!!

Martin: Jag kan faktiskt den dumma kvintcirkeln. Iallafall så att det räcker!

Jag hittade på två nya ramsor till den idag: Gasten Drog Andan Efter Brons Fisskar
och den andra komer jag inte ihåg men jag kommer ihåg att den iallafall var BRA! Hela jag är ju BRA :D Det är inte klokt vad bra jag är.

Men problemet är att jag kommer ju ändå inte kunna köpa sibelius! BUH!

Eller.. jo  förresten :) Här ska sökas stipendium :D




Kram till er som fortfarande har lyckats behålla förståndet.

SIBELIUS IS MY SOUL ENEMY! Or, more right, Klas is.

GAH! Nu orkar jag inte mera va! JAG VILL JOBBA MED SIBELIUS PÅ GEMULEKTIONEN! Jag blir seriöst helt halvt störd! Klas bara lär oss massa tråkiga grjejer som kvintcirkeln och förtecken och skit. bajs på det. Jag har försökt rymma till sibelius typ tre gånger idag på lektionen men Klas har hela tiden ropat tillbaka mig. GAH JAG HINNER JU INTE LÄRA MIG SIBeLiuS ENS innan han gnäller!




så jag hotade Klas med att jag minnsan ska skaffa sibelius hemma! Då sa han bara, "gör det." Fjant. Det enda problemet är att programmet kostar 4 995 riksdaler. Jag ska bli miljonär när jag blir stor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Då ska han få!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






Buhu. :´(


Twilight

Jag måste se den! och läsa alla böckerna! Jag är på den andra nu, så det går ju bra :)
 

Om du inte har läst den, läs den! (och helst imorgon :)(Med skånsk filippa bark dialekt)

Jahop§

Det var tydligen inte så många som ville avslöja sig. Det var ju roligt då!

här får ni en clementin för att ni är så fjantiga

vem är du?

Ja, man kan ju inte se vilka som har besökt ens blogg, så jag undrar: vem är du? Jag vet ju bara vilka som kommenterar. Så, kom fram i ljuset och berätta vem du är!

Jag höll ju nästan på att glömma baracken!

Obama.
http://www.youtube.com/watch?v=oVi4rUzf-0Q


haj :)

Jag har ju innan skrivit i ett inlägg om att jag ska vara med i en tävling, men nu hittade jag en ännu finare bild. Två, föresten!

Jossan, denna bilden är så fin på dig. Får jag ta med den i en jultävling på bilddagboken? Hade varit jäääääättesnällt om jag fick det alltså, men du behöver inte :)

den andra bilden:

kramhaj :)

buh

ledsen att behöva säga det, men jag orkar inte leva.

söte


Denna gjorde jag i fredags.

groff


nut


Sen övade vi oss på att inte falla ut genom fönstret...

    

beroende

det är inte lätt att vara beroende av att blogga. Det är som knark.
:)

Frida skulle opereras och innan såg hon ut så här

Mad World

Gary Jules eller James blunt? jag kan inte välja!




Vilken bild ska jag välja till julstämningstävlingen?

Jag kommer ju inte vara nådig mot min framtida man


larson

Nu kom jag på det. Larson var det!







Jag har snott lite bilder.. bl.a. från humorsajten



De som inte tycker den här är rolig är varken interligenta eller har humor.

square watermelons

kolla in denna länken http://www.financialhack.com/lessons-of-the-square-watermelon

Föresten martin, va gheter den serien du prenumereade på? Humor?

gratissida

Jag har blivit medlem på en sida som heter gratismode.se Bli medlem du med! klicka här
Den är jättebra, mycket lättare att få poäng och så! Även killar bli medlemmar! Man får presentkort men får välja vad man vill lägga det på själv! Superbra!

(Martin du är tvungen) och alla andra också annars blir jag sur.

SUPERBRA! Nu till Jul och allt!

SAKNAR ALLT UTOM SKOLAN


tre anledningar till att jag inte gillar historia

  • Man måste anteckna hela tiden.
  • gjort är gjort, det enda man kan lära sig av historia är att man aldrig kan lära sig av andras misstag eftersom historien upprepar sig'
  • folk krigar och är dumma i huvudet. Varför kan man inte vara mot andra som man vill bli behandlad själv bara? VArför vill Länder ha mer land? De kan ju bara va på ett ställe samtidigt ändå!



GAHHHHHHHHHH


If you happy and you know it clap your hands

Yaeh jag har haft historia, det tråkigaste ämnet som finns fast mest är det jobbigt.
ALLA DÖDAR VARANDRA HELA TIDEN!

Tre orsaker till att jag inte gillar historia.
i nästa inlägg.


Kram!

Jag fick precis en kram av en som var med i hunter och trodde jag hette sofia!

Mysigt med sånna lekar!

Man kan ju drömma iallafall..

Idag sitter jag i skolan.

Folk runt omkring mig håller på att fjanta sig och snacka om wall-e. Om han nu stavas så.
jag har blivit helt pedantisk med styckesindelning och sånt sen jag lärde mig det. det är jobbigt så nu tänker jag inte bry mig om något som jag inte ens tycker är snyggt själv!

Jag har fått en egen låt.
Den heter Annie och James Blunt har gjort den till mig, han kallar mig Annie.
Det är inte många som vet att jag är vän med honom.
Han är en mycket bra vän, jag tycker om honom.
Men jag har valt att inte vara med i hans offentliga liv.
Denna låten är fin, precis som jag.

http://www.youtube.com/watch?v=AU7lBUzHakc&feature=related


Idag har jag varit trött. Mamma tvingade mig att äta imorse och sa att om jag inte åt mer fick jag inte gå till skolan. Jag hade ju ätit en banan! Massa energi ju. Så jag rymde, och kände mig för första gången som en som gör revolt.
När jag kom ut från svenskan stod det en hel hop mysiga människor jag inte känner som stod och sjöng "Goodnight sweetheart" och dansade till. Jättefint med stämmor, jag ville bara sjunga med. Det gjorde min dag.

problemet är att det var fiskburgare till lunch. Det är nog det mest svårsmälta man kan äta. Så jobbigt. Nästan lika jobbigt som frukost.



om man kollar till vänster på bilden kan man se min foppatoffla flyta omkring. Jag vill ha varm sommar, jag vill bada.


Mitt kortaste inlägg.

Idag mår jag skit. Kortfattat nog för dig?

Du får inte


"Du får inte knacka på min dörr

Om du inte är beredd att komma in

Du får inte göra om mitt namn

Och börja kalla mig för din

Du får inte vandra på min väg

Utan att visa mig ditt mål

Inte stjäla av min godhet

för att fylla upp ditt hål
 

Du får inte riva mina murar

Som jag omsorgsfullt har byggt

Om du inte skyddar mina drömmar

Så jag kan somna tryggt

Du får inte ha mig som en dröm

När jag vill vara din verklighet

Du får inte säga att du hoppas om du inte tror du vet
 

Men du får ta den tid du behöver

För att förstå va de är du vill

Du får be en bön att tiden

Du behöver räcker till

Och du får Samla dina tankar

Så att två själar kan få ro

Så allting som vi lovade

Oss själva kan få gro
 

Och du får inte andas på min panna

Inte få mig falla mer

Om du inte sen kan stå för

All den oreda du ger

Och du får inte röra vid mitt hjärta

Som om allt var uppenbart

Men jag önskar inget hellre än att du gör allting mot mig snart"




Du får inte- Sonja Alden
Den här låten är bara så fin tycker jag.
Min vän Jollan  la upp den på sin blogg för ett tag sedan.

Återträffen 31/9-2/10 (Söndagen)



Vi lyckades med vårt bus! Tove blev skrämd. Det jobbiga var att vi stod rätt länge i garderoben och att båda var kissnödiga. Men well well, vi klarade det utan olyckor!


När Tove kom in rusade vi ut ur garderoben och började dansa till musik. "Rise up and praise him! Worship the hoooly one, with all you heart, with all your soul rise up and praise!"

soet

Återträffen 31/9-2/10 (bara lördagen)

På morgonen när jag vaknade var klockan halv 8 och jag var på bushumör. Så jag väckte Josefin efter en stund och sa något i stil med
”Josefin! Kan vi inte göra en kupp?!”
”Eh jo.. visst det kan vi väl göra, hih, men vad då för någon kupp?”
”Hm.. jag vet inte.. men något kul! *helt bekymrad*”
”Ja jag vet inte riktigt vad man kan göra som är kul. Hm..”
”Nu vet jag! VI GÖMMER OSS I GARDEROBEN :D”
”Hahahahaha! *viker sig av skratt* Ja det måste vi göra”
”och så bäddar vi upp så att det ser ut som att vi ligger där! Hoppas att det är Tove som väcker oss!”
”ja.. för typ Jonas eller någon skulle inte uppskatta det lika mycket.”

Så vi började att förbereda oss, puffa upp täcken, stoppa upp strumpor och greja och jag kom på att vi skulle sätta på musik när vi stod i garderoben. Så jag valde den passande låten ”Rise up and praise” och åh jaja vad vi var exatiska. Ni skulle vart där alltså. xD Vi stoppade i alla möjliga grejer i hennes strumpor; hennes kamera, bomullspads osv.. Det roliga var att hon hade glömt att hon stoppade i sin kamera i strumorna så hon letade efter dom jättemycket. Jag hade ju också glömt det. xD

                

     

Sedan tänkte jag att vi skulle låsa dörren eftersom ledarna har nycklar och man brukar ha låst när man sover. Så jag låste dörren. Plötsligt hörde vi att Tove kom! Snabbt in i garderoben och försöka att inte vara rolig så att Josefin kunde behärska sitt skrattanfall. Kom då nån gång! Tänkte vi. Och så kom hon! Man hörde hur hon kände på dörren och.. NEJ! Hon hade ingen nyckel! Hon knackade på och vad kunde vi göra?!

Jag viskade "Snälla Tove kom tillbaka!" men hon hörde det inte. Vi fick helt enkelt vänta tills hon hade gått. Mycket besvikna gick vi ut ur garderoben och började klä på oss och borsta tänderna.

           

Jag älskar den tredje bilden från vänster xD.
Jollan: "Usch vilken hemsk bild! det ser ju tillochmed ut som jag har näsblod eller något!"

Sedan när vi stod och sminkade oss kom Tove igen! Då hade jag låst upp. :P Men vi var tyvärr tvugna att ljuga lite och säga att vi vart på en promenad. Josefin var otroligt bra på att ljuga! Jag trodde nästan på det själv! Men vi bestämde oss för att göra samma sak nästa morgon, till skillnad från att vi inte skulle låsa dörren!


     
Sedan övade vi oss på att inte falla ut genom fönstret.


Bibelstudium om bland annat Paulus.

     


Maria kom :)

          
Kiosken var öppen med halva priset på glass. Jill, Monika och Rebecca var några i mängden som skulle handla något. Jag och några polare gick på prommis till jungfruviken.

     Karin var glad och åt bilar.

   

     

     

 

   
   

    

   



   

   

 







Matida hade lärt sig säga "jag har inget kontantkort" på kinesiska av Frida :P Sen gick vi och åt. 
    Hahah!


Jag bara undrar, finns det något vackrare? Solskens-Adam!

maaat!söta knattar vid bordet mittemot
Flädersaften- som vi längtat!



Efter maten kände jag mig lite ensam när josefin försvann så jag gick upp och la mig i min sovsäck och lyssnade på musik. Sen kom hon och väckte mig och det var hemskt varmt. Men skönt. :)

Så här konstig ser jag tydligen ut när jag sover.
Så här söt ser Jollan ut när hon diggar till musik.
Jag ville ha lite ordning på mitt hår så jag gjorde en snabb fläta innan vi gick till aktivitet i kursgården.

väl där hamnade jag i Adams knä på något vänster, eller höger. Vi lekte katten och pinglan, och den leken brukar inte vara farlig, men nu var den det. Stackars Benjamin.
efter det, kortleken.











Jag fick så ont överallt och blev stel efter död ko så jag gick och la mig och läste lite bibeln. Men jag kände inte att det gav mig något och det gjorde verkligen jätteont och jag kunde knappt röra mig för jag hade sträckt mig i nacken och så. Det gjorde så ont att jag tillochmed fällde några tårar faktiskt. Men så kände jag att jag behövde gå ner och så bad jag Gud att någon skulle ta hand om mig. Typ ge mig massage eller något. Typ någon ledare. Typ Jill.

Men jag gick då ner. Och när jag var på väg ut såg jag att Adam och Jill satt i soffan så jag började prata lite med dom. Sa att jag hade ont i nacken och guess what?

Då frågade Jill om jag ville ha massage! Små bönesvar är nästan de bästa. Hon är så sjukt bra på att massera också. Sen masserade jag henne, och några till sen.

Fast träningsvärken gick tyvärr inte över..



Sara till Jonas: "nu får du iallafall dagens dos C-vitamin!"


Sen var klockan halv tio och vi gick och la oss.

Återträffen 31/9-2/10 (bara fredagen)

Nu äntligen tänkte jag skriva lite om återträffen jag var på förra helgen! Har precis laddat över rullen med bilder så nu kände jag att det var dags. Tyvärr har jag inte lyckats ladda upp filmerna på youtube men ni får nöja er med bilderna.
I somras var jag, som ni flesta vet, på kristendomsskolan på stenugsögården utanför stenugsund. En liten mysig lägergård med god mat och härlig gemenskap. Nu var det då återträff för kristendomsskolan och jag var såklart med. Det var roligt och skönt att få träffa alla igen!

Fast innan jag åkte gick vår lampa i köket sönder. Pappa råkade vifta lite för häftigt med en bok så att en del gick i kras. Det lyckte jag var bra eftersom den var så ful! så nu har vi köpt en ny.
Så såg det ut i köket innan jag åkte.

Så åkte jag iväg, förväntansfull inför lägret och med kolaremmar i min väska(man var väl förberedd på revanch med Louise!) Först åkte vi och lämnade min lillebror på Gf Atletica men sedan var vi äntligen på väg!
me in the car :)

När jag kom dit hade många kommit fastän klockan bara var 18.30. Jag checkade in och paxade snabbt tvåbäddsrummet på övervåningen av ungdomsgården med förhoppningen att Jollan skulle vilja sova där med mig!

Sen gick man runt och minglade och kramade alla och till slut kom Josefin. Och hon ville gärna bo med mig! :D Så vi bäddade och lite så(eller bara hon), och sedan gick vi och åt. Efter maten var det lekar i kurssalen!

         
Incheckning pågår :)

Efter en stund i vimlet fick vi komma in.


Rebecca satte sig på en något trasig stol och blev lite överraskad :P



Då kom Adam, solstrålen, och vi blev glada. Iaf jag :)
      
Alleftersom folk kom undrade vi vad det skulle bli för lekar. Det visade sig att vi blev uppdelade i lag, och skulle köra bibel-fjuttning. Haha, roligt namn. Fyra ledare satt vid ett bord och utgjorde apberget. Dem skulle man fjäska in sig hos om man ville ha exrtapoäng. Fint fjäsk, så att säga.

Tove var lekledare och på plats med sin laserblick.
     

Snart började den första leken och jag var frivillig från vårt lag, 4. Det visade sig att man skulle behöva äta gelehallon :S Och inte på vilket sätt som helst heller.. Utan matas  med sugrör!

Jag fick vara försökskanin, det var läskigt men lite kul. Man skulle svälja snabbast också, jag fick kväljningar kan jag säga. Men vi kom tvåa.
   
Det var massa roliga lekar, på denna ställde Bella upp. Skjuta tops med sugrör. Svårt, särskilt för benjamin ;)
     
alla är förvånade över att Benjamin inte fixar det :P men till slut gick det.


Karin :)<3


Robin, som kunde rapa hela alfabetet :P och de som skulle tävla i rap-tävlingen. Bara en lyckades. Sebbe!

           
De som skulle räcka upp handen efter en minut. Och de som skulle ta tiden. Apberget. Detta med tekniken var lite svårt för dem, särskilt för Sara. Vi fick börja om hela tiden för att hon inte hittade startknappen. :)

        
Nästa lek var funny bunny även kallad mashmallowleken! Här ser vi ett mycket koncentrerat apberg. Och Johan som åkte ut först. Jill tittade avundsjukt på och sa "Det där skulle jag också kunna göra!" David hade störst mun och vann.

Det blev lite smått äckligt i slutet. :P Men Gustav från vårt lag kämpade på bra!



apberget fick de resterande godisarna.

Och jag har en ganska rolig film på Jill!

(Ni måste komma hem till mig och se den eller något! Det är jobbigt att jag inte kan ladda upp filmer på youtube. Det FUNKAR ju inte. Jaja :)

I alla fall så är filmen på när Jill gör "funny bunny" efteråt. Martina hjälpte glatt till. xD


Hon fick in tio, jag vet inte hur många David fick in men det var väl åtta eller något. Kladdigt och mysigt efteråt :D. Den sista grenen var att man skulle komma på en bra förklaring på vad en grej var. Jollan gjorde det bäst och vann.

Det var bara jag i mitt lag som ville fjäska för apberget. Det var lite jobbigt men värt det! Detta var allt jag gjorde:
Ett armband till Jill av kolasnören, en fläta på Sara, gav dem skålen som jag hade haft gelehallon i och sa att det var himmelsk konfekt med kött-arom(Jill gillar kött). Gav dem mer kolaremmar så de kunde leka Lady och lufsen. Gav dem massage, erbjöd mig att hålla sara i handen när det blev lite läskigt, berättade hur mycket vi tyckte om dem.

       

Sen var det mysig andakt och efter det kvällsmacka. Jag gjorde ett macktorn!

     
Sötfröna Sara och Anna! :)<3

Sedan var klockan mycket, redan tolv! Så jag och Jossie gick och lade oss. Det var VÄRLDIGT varmt när vi kom upp för vi trodde inte att vårt element funkade så vi hade frågat Thomas om han kunde sätta in ett flyttbart.

Sen kom han ner och sa "Du Anna, jag testade att göra en häftig sak. Att sätta på ert element! Så nu har ni två." Så när vi kom upp var det en bastu :P. Vi stängde då av det ena. Sedan var det mysigt att krypa i sovsäcken så ni anar inte :). Hon lånade min mp4 och lyssnade på skön avslappningsmusik, jag tog i mina öronproppar och väntade på John Blund. Båda sov väldigt gott den natten, och vad som hände nästa morgon tar jag i ett annat blogginlägg :)

Hihi

Just like the moon



Empty room
Empty heart
Since you’ve been gone
I must move on
Empty space
Lonely days
My life goes on
Just like the moon



Tänk om

känner man sig som en läslus
Tänk om man hade behövt köpa nya glasögon varje gång de blev smutsiga.. Vad jobbigt det hade varit.

Lyckodag

Hej! Idag har det varit en turdag för mig.
Och tro det eller ej, den började med gröt. Såsom alla dagar ska börja.



Immig och fin :)


Sedan använde jag mitt 7-dagars skolintyg att jag får åka buss. Jag satt bredvid någon och lyssnade på mp3 och läste en tidning och pratade med Isak, och Frida som skulle öva sig på att drunkna. Trevligt.


Jag gick av bussen, som vanligt och då hade tåget gått så det var fritt fram över järnvägen-vilken tur. :) När jag kom till skåpen var Camilla väldigt glad och sprallig och sprang på Frida när hon kom så hon blev alldeles överkörd av kramar. Sedan berättade hon någonting så att Frida också blev glad och alla sa "Grattis Camilla :)" men jag fick inte veta något. Så nu är jag sur på dom, men mest Camilla. (men säg inte till någon, shhh!) Jag tycker att det är väldigt smart att skriva sånt här på sin blogg.

Tja och sen hade jag datakunskap och efter det gemu som jag var nervös inför eftersom vi skulle ha prov. Jag fick ont i huvudet men det gick över efter att jag dunkat det några gånger i skåpet och gjort det förvånansvärt lätta provet.

Klas, den fjädern, tyckte inte att vi behövde ha någon Gemu sedan. I den vevan kollade jag min mail och såg gladeligen att vi fick en uppgift istället för att ha livskunskaplektion, så vi slutade efter lunchen. Jag åkte hem med elvabussen, och skrev ett sms till Kristina. Det regnade hela dagen så jag hade paraply.

Uppgiften i livskunskap var att intervjua en person som minst var 40 år äldre än man själv om hur hon/han hade det i sin ungdom. Jag tänkte "nämen, prima! Då kan jag ju gå till Tage!" Tage är min farbror som bor i huset breve och är 65 år. Så det gjorde jag och jag hade tur för han var hemma eftersom han är pensionär nu. Han ville gärna ställa upp på en liten intervjuis som blev väldigt lång. Fisksoppan som Eva lagade hann bli klar och det var ju väldigt tur eftersom jag var hungrig.

De hade en ost som luktade väldigt illa häst och unk, men Både Eva, Tage och Johan tyckte om den. Vi fick ställa den på  bänken för jag tyckte den luktade så illa.

Jag kom in lite på andra världskriget när jag intervjuade Tage, han föddes två år innan det slutade. Han mindes inte så mycket förutom att det var ransonering under och efter kriget. Han hämtade till och med gamla ransoneringsbiljetter för kaffe och socker, det var lite häftigt att se. Så nu är jag klar med den intervjun. Tage berättade mycket intressanta saker om sin barndom må jag säga. Han hade bakat en äpplekaka, pensionär som han är.

Så kom jag hem och nu sitter jag här. Har precis skrivit klart om projektarbetena och skickat in det. Puh! Hehe.. man skulle skriva en halv A4 om varje så jag fick ordbajsa en del. Här är ett exempel, det jag skrev om Stefans projekt:

2. ”Lajvkläder” i bildkorridoren.

Jag har studerat Stefan Simonssons utställning ”Lajvkläder” som fanns i en monter i korridoren. Det är mycket speciella kläder man har när man ”lajvar”. Själv har jag inte testat att lajva men det verkar ganska roligt(om man får ha sådana kläder på sig vill säga).



Den första dressen han har sytt liknar någon slags riddarrustning, eller sånt man har under rustningen.

Stefan har bra fantasi som har kommit på hur den ska se ut och hur man ska sy den tycker jag, och att sedan sy rätt är ju en smärre bedrift. Den är riktigt fin och ser ut att vara köpt i affär. Alla knappar på framsidan måste ha varit ett pilljobb och jag har hört att det är svårt att sy i materialet framsidan är gjord av. ”Sköldarna” på axlarna ser fett ståtliga och välsydda ut i proportion till resten av plagget. Det är säkert mycket att hålla reda på när man gör något sådant här; aviga respektive räta och huruvida man sätter på de olika delarna efterhand, vad man ska sy, i vilket material man ska sy och dessutom vilken storlek och färg objektet ska ha.

Och så det andra klädesplagget, som är i gult tyg och guldfärgat material, ska förmodligen tillhöra någon sorts alv av något slag skulle jag ana, med tanke på de ytterst fjantiga axlarna. (för alla som kan något om alver vet ju såklart att de är kända för sin fjantighet). Detta plagg, som ser ut som en klänning, är uppenbart gjord för att passa en lång person. Då passar denna tillfällighet att Stefan är cirka en och åttio lång.

Min summering är att Stefan har gjort ett bra jobb, och att jag hädanefter absolut inte kan stå i närheten av en symaskin i hans närvaro! Om det inte vore för honom hade jag aldrig fått skåda perfektionen ur en alvs garderob. Om jag ska ge lite konstruktiv kritik måste jag säga att det hade varit kul att se honom göra något mer modernt också, som man kan ha på sig utan att bli utittad om du förstår vad jag menar.



Hehe, ett litet smakprov bara.

Nu kommer någon Svensson eller Camilla snart att hämta mig för jag ska fara till Ku i Henån.



Kram!

shobalaja


Så här ser det inte ut utanför fönstret nu.men när jag kom hem gjorde det det.

Kick-on?

Ja, man kan ju undra varför det heter kick-off och inte kick-on! Idag har vi då haft kick-OFF för musikalen som vi ska jobba med nu i 8 månader, HAIR. Det hela skedde i östraboaulan(såklart) med alla musikare på plats och så förstås alla lärare och regissören. Han heter för övrigt Erik Färgerborn, kostar ca 2000 i timmen och ser ut så här.



Han berättade massa om hur han hade tänkt o.s.v. och jag får säga att han hade lite roliga ideér.. men han är också ganska konstig. Och så svär han väldigt mycket. Han använder även uttrycket "piece of information" i cirka varje mening. Trevligt.

Vi fick se en rolig film som en bildlärare hade. Den handlade omolika kläd-och musikstilar under 1900-talet eller vad det var. Mycket underhållande :), berättar säkert mer om det någon gång.

Jag fick reda på att vi inte har komp-ledigt hela dagen imorgon, OH NOOO! Så surt! Så mitt i dagen har vi alltså ett tre-timmarshål. Och vi har till och med PROOOV! I GEMU! Precis innan Lunchen! Jag känner att jag måste göra något åt detta med pluggningen alltså.

Tro det eller ej, men jag åkte buss idag med! Så här såg jag ut på morgonen, och så härsåg jag ut på eftermiddagen. Och så här såg himlen ut!






Skulle gärna fortsätta med detta men måste plugga nu!
Kram, Solflingan

träning fräning

Föresten, imorn ska jag träna.
HOPPAS JAG ÄR FRISK DÅ.

Don't worry

Här är en bild som jag fixade igår. Det var roligt så jag gjorde några fler.


uppfriskande(?) hemmadag

Idag har jag varit hemma hela dagen eftersom jag i morse hade ont i huvudet och knappt kunde gå rakt för jag var så snurrig och yr. Det har blivit bättre nu men är fortfarande jobbigt. Jag hoppas verkligen att jag kan gå imorgon eftersom det då är kick-off för musikalen vi ska jobba med.

Men idag fick jag då inte gå till skolan för mamma för hon vågade inte släppa iväg mig i trafiken(eller hur det nu var) och hon tyckte inte att man ska gå till skolan när man inte mår bra. Jag förstår henne, men samtidigt inte eftersom jag hade både spanska- och matteförhör och en gitarrläxa. Gitarrlektionen är faktiskt DYRBAR för mig eftersom jag bara har den en gång i veckan i 20 minuter.

Lite surt. Så idag har jag försökt plugga så mycket jag orkat och övat gitarr tills jag blivit ännu mer snurrig. Nu håller jag på och ska skriva om tre projektarbeten som vi har i uppgift till Eos. Det ska lämnas senast imorgon i lärarfacket och eftersom vi har komp-ledigt på fredag måste jag se till att gå imorgon. Annars får jag väl fråga ifall jag kan maila in den, det gör jag ju med typ alla andra skolarbeten. Igår förhörde pappa mig på spanskaglosor och jag kunde dem förvånansvärt bra, men uttal och allt, tyckte han. Det läskiga var att jag inte hade pluggat på dem något särskilt.

Men idag fick jag ju då lite mer tid på mig för att plugga spanska så jag skrev upp de resterande glosorna och gjorde lite uppgifter. Spanska känns inte så jobbigt idag som det har börjat vara. Fast det kan ju iofs vara för att jag gjorde de lätta grejerna. Vi är nu i kapitlet vivir como en un hotel, om vi inte har börjat på ett nytt vill säga. Förmodligen har vi inte det, eftersom dettta kapitlet är ca 10 sidor långt och vi började på det i måndags.



Det tar på krafterna att skriva fem sidor glosor.

Jag läste en rolig sak i boken;
Me gusta Madrid,
Me interesa a Madrid,
Voy a regalar un paseo de Madrid!(fast det där sista kom jag på själv)

En till rolig sak i boken:



Nämen, så busig jag är. Nu känner jag att det kanske börjar spåra ur lite så jag tänkte sätta tåget på rälsen igen. Dagen har varit helt okej, och vid lunchtid kom min pappa hem och förvånade mig. Han skulle leta efter något bild på datorn som hade tappats bort. Jag hjälpte honom att hitta den, så han blev glad och lade in den på ett usb-minne. Sedan var han borta med vinden. Fast innan han försvann åt han såklart några mackor och berättade för mig att jag kunde äta soppa till lunch. trevligt.

Jag har tappat bort mitt busskort, årskortet, OH NOOO!! Så igår gick jag och pappa till borgströms hus för att spärra kortet och beställa ett nytt. Lite tråkigt för det kostar 65 kronor men man får vara glad attt man inte bor i någon annan kommun för då kunde man ju fått betala hela själv! Och det kostar cirka 2 000.. Så jag får nu alltså ett nytt inom en vecka och det kommer ju väl till pass så att säga.

Åh, min mattelärare är bara så söt! Jag skickade ett mail till honom idag och berättade att jag var sjuk och så och inte kunde göra provet idag. Så här stod det i mailet jag fick tillbaka:


Hej Anna!

Ja, det hade varit roligt med ett förhör idag men å andra sidan har du ju det roliga kvar!
Krya på dig önskar

Per

 


Blir man inte så glad att det vara värmer i hjärtat? hoho :)

jag skickade tillbaka ett ja, när jag tänker på det blir jag nästan frisk direkt.. men det var väl kanske lite att överdriva!

 

Min lillebror håller på att kolla på diabolo-dvdn som kom igår på posten. Han har länge velat beställa den och nu hade han pengar. Han köpte även en diabolorulle med massa lina på(den är grön, jag är glad!). Just nu håller han på med något svårt tricks tror jag, för han tappar diablon hela tiden... Musiken i dvdn är ganska störande, det är typ nån indisk musik av något slag, och eftersom jag sitter i pianorummet blir jag "tvungen" att lyssna. *Orkar inte hämta öronproppar*. Ser man på, nu tystnade den.

 

Åh jag har gjort någon jobbig sak som gör att texten blir alldeles föminskad här på bloggen när jag skriver. Jag tryckte på ctrl+- Sedan testade jag att trycka på den igen men då blev texten bara ännu mindre. Så nu vågar jag inte göra något.

 

Så här såg jag ut i morse, efter att jag sovit av mig den värsta yrseln.

Lite shleten, jag vet, men är det inte så det ska va när man är hemma?

 

Nu kom jag på en sak. Jag har massor bilder jag vill lägga upp, varför har jag inte gjort det idag?

Nu känner jag att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva och jag skulle kunna skriva hur mycket som helst men snart kommer mina pärents hem och då är det ju bäst att vara klar med läxorna..

 

Oj nu kom dom visst, jag får nog avsluta. 

 

 

Kram,

Solflingan


Mer blogg åt folket?

Ja, jag tänkte börja blogga lite mer. Bara så ni vet. :)
Kram_Solflingan

Father, spirit & son

RSS 2.0