redo för nyår





Jag och Rebecca... och Polly!

"vem är det som har mitt adamsäpple?" -- "jag har ditt adamsäpple."

Hej!!!
Det här är Anna som talar, meen Rebecca som skriver. För jag måste hålla i modemet, det är mitt uppdrag. Men jag är fortfarande här.
Idag har jag sett en massa kontaktannonser som hängde överallt på lägret. Sen när jag kom till igloon så stod alla de kontaktsökande tjejerna där, så jag tog kort på dem. Detta är förmodligen det sista inlägget i år. Ojojoj.

här är tjejerna.



Jag önskar jag hade tid för en mer formell fin ..t sista inlägg.. men är man på läger så har man inte det. nu ska vi på soaking. Hejdå, gott nytt år!

kvällssysselsättning

Men tja. Klockan är redan ett. Sova kan man ju göra om man tycker det är kul. Men själv sitter jag och läser om

"Neuropsykiatriska funktionshinder (NPF)

Neuropsykiatriska funktionshinder är svårigheter som beror på hur hjärnan arbetar och fungerar. De vanligaste neuropsykiatriska funktionshindren är ADHD, Aspergers syndrom, Tourettes syndrom och Tvångssyndrom - OCD. Även dyslexi och språkstörningar kan ses som neuropsykiatriska tillstånd. De olika diagnoserna är närbesläktade och det är vanligt att samma person har flera diagnoser.

Personer med neuropsykiatriska funktionshinder har ofta svårigheter med:
• reglering av uppmärksamhet
• impulskontroll och aktivitetsnivå
• samspelet med andra människor
• inlärning och minne
• att uttrycka sig i tal och skrift
• motoriken

Dessa svårigheter har många människor i större eller mindre grad. När svårigheterna är så stora att de kraftigt påverkar individens utveckling och möjligheter att fungera i samhället blir de ett funktionshinder."

 

Ja, jag vet, det är fruktansvärt intressant. Men nu ska jag sova. natti

 


Fru svinpalt

när familjen kommer hem och så fint blandas in i julstädningen. Då, ja då kan man passa på att rensa gamla svarte-petter-kortlekar.







hejdå!

men vi sparade några...

att rama in...

Frånkottarnas lärdom

Jag började sätta en sats pepparkakor här i min ensamhet. Det är ganska viktigt att man har koll på vad man använder för mått då. För jag märkte att det var lite skillnad mellan 0.75 LITER och 0.75 DECIliter...

Men men. Tur att jag inte hällde i allt samtidigt.

Julediss

Nu har mamma och David kommit hem från köpcentret.

Jag: Heeeeej! Springer ut för att kramas
David: in med dig igen. Gå och lås in dig i ett rum. Du får inte kolla i några påsar.
Jag: Haha, okej jag ska inte kolla i dina påsar.
David: NEJ, du får inte kolla i NÅGRA påsar.. inte ens matpåsarna!
Jag: okej.. (kollar ironiskt på honom, för han brukar alltid överdriva) mamma, David säger att jag inte ens får kolla i matpåsarna.. (vill få hans dissande bekräftat)
Mamma: Ja.. nej.. det får du faktiskt inte.




eh.

O helga DAG.

Godmorgon godmorgon! Idag är vi redo för ännu en enastående konsert i Uddevalla kykrba. Den vanligaste repliken här idag är "pilla inte på mitt hår!!!", "tyyyyyssst" och "du är jättemycket ivägen" så ni kan bara tänka er den fantastiskt juliga atmosfären vi har här inne! Bara ett fåtal timmar kvar till le grande finale och fenomenet, ordet som ligger som ouppbränt krut i allas munnar, nämligen jullovet.

Vi ser fram emot detta, men allra tråkigast är såklart att bli av med alla suckande och skrikande lärare som hänger på oss likt utslitna grytlappar.





Ingen kan göra den bättre än du

Sitter i kyrkan. Om två timmar är det konsert. Jag är lite ledsen. Det brukar jag inte vara.

Nu ska jag sätta på smink, auf


KAN JAG FÅ VISA, EN OMOTIVERAD BILD?


en fin symbios

Idag har jag vart SÅ konstig i hjärnan. Ni vet när man säger någonting på reflex, babblar och så vet man inte varför man säger det och så ångrar man sig mitt i meningen och säger något helt obegripligt. Eller jag vet inte om ni erfarat det. Men på det sättet har jag pratat hela dagen.

En annan smart grej jag gjorde var att inte byta byxor när jag skulle dreja, så dom blev helt leriga, dom gröna byxorna. Människor hade visserligen iaktagit mig extra mycket under hela dagen på grund av den gröna färgen, men på något sätt drogs ännu mera uppmärksamhet mot mina byxor EFTER keramiklektionen.

Och hela vägen ner till kampenhov var det någon som hade spottat utmed trottaren varannan meter, så jag var tvungen att kolla jättenoga var jag gick och undvika spottprickarna för jag är så rädd för dem. Jag krockade in i en man, men jag behövde inte förklara något för han såg på mina byxor att jag var galen, lyfte vänligt på hatten och gick vidare.


kavla kalva vlka vilka?

Jag har keramik nu på morgonen. Eller.. har jag det? Nej vänta stopp ett tag, det har jag inte alls. Men jag ska ha det i eftermiddag.

Och då ser det ut så här.



förra gången tappade jag min ljusstake i golvet precis efter jag glaserat den och skulle bära den till ugnen. Typiskt. Den gick i kras, ganska många delar. Kladdigt och krasigt. Jag sopade in det under mattan.


Annas fantastiska STÅND!

bilder från i lördags!!




kuligt var det-men jag har då aldrig varit så trött som jag var efter det här!

If there is leprechauns, I might be one of them.


men men men, vad har vi här då




Mm, gott



Jag har bakat. Alldeles själv! Beroende på hur man definierar själv.

Bildning

reklamen på min blogg säger att jag ska utbilda mig till lärare.. så jag får väl göra det då! (impulsiva beslut, nejnej?) kanske bildlärare.. eller.. motivationslärare?? Ja!

MEN STOPP ETT TAG! Jag är ju påväg att bli en framgångsrik buissnesswoman, och inte en lärare.. Det går ju inte.

Eller? Jo! Jag kan lära folk hur dom blir miljonärer. För det kan jag, och det vill folk lära sig. Och vill dom inte det får dom gå till en annan lärare och lära sig nåt annat.



så smart!

avlastning

BAKA TUNNBRÖD MAMMA?? NU NU NU NU NU nu?
*suck* vi ska baka tunnbröd Anna, kan jag få äta upp först? Du kan väl se på julkalendern sålänge.

Man sätter det jobbiga barnet framför tvn.



kaffekaffe

Idag gick jag upp som en zombie halv sju, o åkte till tandläkaren. Pappa var tvungen att köra mig för mina knän är svullna och gör så ont så det är jobbigt att gå på. Jag öppnade ögonen dessa två gånger: när jag gick in till tandläkaren och sedan när vi var hemma och jag bytte bilen mot en SÄNG. Ah. Men nu är jag pigg igen, kaffekaffekfaffe!!!

eller? : )

Just nu är jag konstig i kroppen, stel och har ont på flera ställen. Ibland gör det ont i knäna, ibland i lungorna eller hjärtat eller allt på en gång. Jag är trött på det, riktigt trött på det. För jag orkar inte gå i skolan. Så mycket. Idag har jag egentligen textil som jag INTE vill missa, men det får jag göra iallafall för jag orkar inte gå dit eller vara där.

Åh vad tråkigt det är att klaga! Sluta Anna, nu!!! : ) Idag ska vi baka tunnbröd, vi har fått låna en häll av en av pappas gulliga jobbarkompisar. Något recept har vi inte ännu, men det tänkte vi "låna" av Tage. hihi


industrispioner.. apelsinfromage




We did it!

Kolla vad jag gjorde idag:





Jag var lucia! Med riktiga levande brännande ljus. Ja- jag lovar att dom var riktiga för det droppade en hel massa riktigt stearin också i min nacke och! diverse hudpartier. För att inte glömma håret- jag fick gratis slingor!! Härligt. Och så kom vi på deras hemsida så fint.


jag har en annan kamera

..fast inte lika bra. Men det är en kamera, väldig tur det.



för idag hade jag flygfrisyr. Jag har ett litet problem just nu. Och det är att jag ska vara lucia på tisdag på ett litet luciatåg.. men jag har inget linne. Lucialinne alltså. Och jag har ingen krona heller.. Det känns ltie som att det är ganska viktigt?!

men jag har muffins?och pepparkaksdeg?

mähä

Min kamera är borta.. jag är lite ledsen.. för jag hade massa fina bilder på där. Jag tror att den finns nånstans.. men inte här. Och det är lite här jag vill ha den. Så jag kan visa bilderna! Men nu kan jag ju inte det.

Men jag har tappat bort den förut.. och fått tillbaka den igen.

HURRA! ännu en dag



HURRA! Idag kan man städa. HURRA! och plugga. HURRA! jag vill inte det. Men HURRA! jag kan.

RSS 2.0