Lördagen

Igår var det bal för treorna på Sinclair. Jag fick göra Fridas och Linneas balfrisyr. :) Efter det så var jag väldigt trött men frisyrerna blev bra! Sen på kvällen var vi bjudna till grillkväll hos Eva och Tage. Jag fotade mycket och det var mysigt.







Så igår kan man säga att det var en Annadag. Flätning, vila och foto :)

Mors dag

När mamma hade åkt till kyrkan för att spela sa pappa till mig att det var mors dag idag. Nämen oj, det är det ju! sa jag. Du kan väl göra något litet kort? frågade pappa. Javisst, sa jag men sen glömde jag bort det. Jag kollade på tv och grejer och undrade om de inte skulle komma hem snart. Och då kom jag på det, så jag tog snabbt fram lite färgpennor och började måla. Och precis när mamma kom hem blev det klart :)

Hon blev glad :)



Kram

bloggsnabbis


Hopp i galoppen! Nu ska jag till bussen! :)

Wuää..


Denna bilden får stå för hur jag känner mig idag. Trött, förrvirrad och allmänt kaputt.

Kramor

Gäsp

Så här såg det ut när Frida hälsade på mig, hihi.



Kram och sov gott allihopa! ;)

Om ni vill!

Jag hade tänkt skriva lite mer om mina sjukhusöden och varför jag låg inne, så att ni som inte vet inte behöver undra. Men bara om det finns intresse! :)


Emmys favoritglass


Heter Tip Top

Lödöse charm

När jag hade skrivits ut skulle vi köra Emmy(som hälsade på mig på NÄL) till bussen för hon skulle åka till en syster.



Fast hon missade bussen så vi bestämde oss för att åka till Lödöse där hennes syster Anna bodde. Det var jättemysigt att vara där och träffa dem, jag ångrar inte att vi gjorde det! Dom bodde jättefint i ett ganska nybyggt hus och det var så otroligt fräscht inrett. Anna har även två små fina barn! :)
Emilia och.. erhm.. bebisen! :)

Det var såklart lite jobbigt att jag var tvungen att ta det lugnt hela tiden och inte fick flänga runt men jag tycker ändå att jag klarade det bra. :)

Det sa bara klick! ;)


och jag blev helt lycklig. För jag fick fläta Anna!
Resultatet

(Visst var det längesedan jag la in flätbilder?! Borde göra det oftare, har ju så plenty av dem!)
Ååå det var kul för Anna blev så glad, hon sprang och visade grannen tillochmed!


Det blev även en snabbis på Emilia!

Haha! Alla gillar min mamma, det går inte att förneka. :)

Puss&kram!

I'm back!

Igår blev jag utskriven från NÄL.

Den här bilden är från i torsdags, en timma efter att jag fått veta att jag blivit inlagd. Att ligga på sjukhus är inte så kul men man får göra det bästa av det, och det gjorde jag. :)


Mucho grejer man vart med om denna helgen!
Kram :)

Anders är ett geni

Hahahahahahaha. :'D Jag gick precis in på Anders blogg. :') Och jag läste hans senaste inlägg, vilket kanske kan förklara mitt skrattanfall.

Det är så skönt att ha vardagsroliga kompisar!



Ett till dåligt skämt jag kom på

Vilket maratonlopp filar på sina deltagare?

Göteborgsvarvet



Ha ha

Ett dåligt skämt jag kom på..


Vad heter partiet som recencerar kläder?

Moderatarna

Gott som gör dig glad

Mamma åkte tidigare från jobbet och tog med sig pappa hem. Dom handlade lite också. Så när jag ätit lite potatismos och köttbullar gav hon mig en marabou 200g och sa att jag fick äta hur mycket jag ville.

Och det gjorde mig bättre! Jag som ätit värktabletter hela dagen och så är en chokladbit det som hjälper.


Jag minns förr i tiden då det var en elefant på godispåsarna. Och så en pratbubbla där det stod "Gott som gör dig glad". Det var tider det. Nu vill jag måla med akryl.


KRam

smärta



Idag har jag riktigt ont.
Ordet ont räcker inte till, och inte jätteont heller. Grisont är väl mer i klass med hur jag känner det. Grisont i lungorna.

Jag har haft så här förut och läkaren har trott det var bronkit och gett mig penicillin, två gånger. Sen kom jag till en annan läkare som sa att det inte var bronkit. Han trodde det var nån inflammation i något ben i lungorna.

Det gick över alla tre gångerna, men nu har det kommit igen. Jag har varit hemma idag hela dagen och ibland gör det så ont att jag gråter. Jobbigt att vi hade NP i matte idag. Dubbelt jobbigt eftersom jag inte mådde bra i torsdags när vi hade första NP i samma ämne.

Jag har försökt att sova så mycket som möjligt för då känns det nästan inte, men man måste ligga på samma sida hela tiden, och de första tio minutrarna känns det som jag kommer att kvävas. Det är riktigt svårt att komma i sängen. 

Jag mår SKIT! Kan det inte gå över snart?! :'(



GE MIG EN AMBULANS TILL HIMLEN

hundra hundar

Puh vad jag är trött idag. Imorse gick jag upp när klockan ringde men var så trött så jag gick och la mig sju igen. På det viset missade jag bussen kan man säga. Fast pappa och resten skulle in till Henån så jag fick ta 7:40 bussen. Jag sov där med. Och på bussen hem.

Idag hade vi ensemble med Klas på musikskolan. Alla i gruppen skulle testa på sax. Jag har ungefär fem kilo huvudvärk och 10 hundar i öronen, fortfarande. Menmen.





Godnatt!

hejhå

hejhå hejhå, vi till vår stuga gå.

Jag orkar inte ha maathetsh (matte)

Fly on the wings of love


small poem

What we create in the past few days
a loving hug and a kiss on both cheeks
what we live for in different ways
we're gonna remember plenty of weeks
And even if there's only three days grace
We know that the world could be a good place

if we try




helpy

Jag undrar om ni kan hjälpa mig att göra min blogg bättre. Vad tycker ni mest om; när jag skriver, eller gillar ni mest när jag lägger upp bilder osv..?

New

Ja, jag brukar hänga på sne.

can't help


falling in love with cute childs



eicb

nu har jag tagit bort mina andra bloggar, för jag vill bara ha en.

babababam babababam

Idag var vi i Uddevalla halva dagen. Jag är fortfarande jötteträtt fast jag har sovit i två timmar sen vi kom hem.

I'll fly away

Nu har jag försovit mig. FINT! SÄGER JAG Bara.

Jag måste
måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste hinna vara med på flashmoben!

Dagens vinst



Idag tänkte jag att jag skulle utnyttja min värdecheck på 25 kronor på Willys! Det gick bra, jag fick en triss förde :) Jag skrapade trissen snabbt så jag inte skulle hinna bli så besviken om jag inte vann. Jag vann 50 kr! Gånger två :D Alltså 100 kr för er som inte kan räkna.


Så, vad ska jag göra, köpa något jag vill ha eller köpa nya lotter?
:P




moneymoneymoney

http://www.acf-fr.org/i/08-01-17_money8.jpg
(ja, jag har blivit pengagalen=)

Gotta do it special


haha, det roligaste på länge!

Tell me who you are

Jag tycker det är lite svårt att ha energi till att fortsätta blogga, när man inte får så mycket support. Fast jag ser i statistiken att några besöker mig, så jag borde vara glad, right? 8 olika människor har besökt mig idag hittils. Jag önskar jag visste vilka ni var! 

我有一個痛苦的嘴



Nu kanske ni undrar vad det står i min rubrik ;D För det är nämligen kinesiska! men gå in här och kolla vettja! I like google translation..

Nu är jag hemma och det är jobbigt för det ska göra så ont hela tiden. Ursäkta att jag tar upp det ofta men jag måste få gnälla för det gör så ont!

Tänk.. nästa år ska jag göra en större operation.. jag ska inte ta bort några tänder MEN de ska ta bort en del av min käke, flytta fram den så den sitter fast och allt vad de ska göra minns jag inte men ingreppet kommer i alla fall ta långt mer än en timma som det gjorde med tänderna nu. Efteråt kommer jag att ha fixerade käkar. Jag kommer inte kunna tugga på 8 veckor. Jag kommer ha ONT! Hur ska jag klara det då när jag knappt klarar det nu?!

Jag funderar på att dra mig ur.. då kommer jag se ut så här resten av livet..


hej hopp lokalgalopp!

Ja och nu väntar ni er kanske en förklaring till vad lokalgalopp är, och det kan jag säga. Lokalgalopp innebär att en människa som har skägg rakar av sig skägget. Då blir det en lokalgalopp.


Fint


De E Pytaagoras Sats!


Jag älskar hans polisonger!

How many roads?

http://wvs.topleftpixel.com/photos/the_road_and_the_clouds_thelma_louise.jpg

How many roads must a man walk down
Before you call him a man?
Yes, 'n' how many seas must a white dove sail
Before she sleeps in the sand?
Yes, 'n' how many times must the cannon balls fly
Before they're forever banned?
The answer, my friend, is blowin' in the wind,
The answer is blowin' in the wind.

Hey hey you you!

Idag var jag på akuten och tandtäkaren  lossade det som gjorde ont! Det gjorde superont när hon lossade den och jag grät så att tårarna sprutade in i öronen(faktisktxD) men såååå skönt sen! Jag kan gapa! Och tugga :) ...fast det får jag egentligen inte. Nu gör det ont i kinderna och det värker och jobbar. Usch usch usch.
:)
Men jag är så glad idag!!!!!!

 


TUGGA!


Jag minns när jag kunde äta pepparkakor! Och när jag kunde ha hela munnen full med mat samtidigt, och tugga! Att jag inte tog vara på det bättre!



Till alla er som kan tugga: Ni är lyckligt lottade, NJUT MEDAN NI TUGGAR!

Gör det! TUGGAaaaaaaaaaaa!

Förut.

Åhhh.. för ett år sen...

HELT utan byggnadställningar eller svullenhet i munnen




:(

Eftermiddag



"Anden lyfte mig upp och tog tag i mig,
och jag fördes bort,
bedrövad och upprörd i min ande,
Och Herrens hand var stark över mig."

hesekiel 3:14

Läget idag

Hejsan!

Nu har jag sovit en natt och är lite piggare. Jag tror att jag kommer återhämta mig från operationen ganska snabbt efter hur det har varit hittills. Jag kan öppna munnen lite mer idag och det gör inte ont hela tiden. Jag är fortfarande svullen kring munnen och har sår och blåmärken(dels inne i munnen där de opererade och dels utanpå)

Skulle gärna vilja visa bilder på hur jag ser ut men känner inte att jag vill dela med mig av det till hela världen.

innan operationen
Jag var bara lite nervös i bilen.

konstigt, jag såg ju nästan svullen ut innan också.
Jag målade en fin gubbe, fast det syns inge bra

Efter, hemma.

Mitt spy-kit med mera. Jag är en spion ;) Mina tänder och mitt klistermärke ligger i spykittet. Jag spydde aldrig konstigt nog, höhö.

Okej, en bild får det bli.
Jag kan faktiskt räcka ut min tunga

Jag överlevde det här tack vare min humor. Förmågan att hitta roliga saker mitt i allt elände.
Har hur mycket som helst att berätta från den dagen. Så ni får fråga mig.

Jobbigt

Idag har varit en hemsk dag men nu är jag hemma och ser ut som en ekorre. Sketaont men dom sa att det skulle gå över.

Hur svara?

Jag har ett litet ilandsdilemma. Hur svarar man på kommentarerna på bloggen på bästa sätt? Alla har ju faktiskt inte blogg. Ska man maila eller skriva svaret under kommentaren, göra ett inlägg med svar på kommentaren, ringa personen ifråga, skriva det på personens blogg(om den har) och skriva sv: framför svaret?? Eller ska man strunta i det!?

Vad tycker ni?

Amcdnld


The road to home- Amy Macdonald


När jag hör den blir jag alltid lite lycklig, det är en glad och lite vemodig låt, den är så vacker och texten är väldigt bra. Den är som verkligheten är, när man går på en välkänd väg och tänker tillbaka på det som vart och på livet. Det finns många låtar som jag tycker väldigt mycket om, men den här har något speciellt. Jag kan lyssna på den vid alla tillfällen, och jag blir inte trött på den någonstans. Det finns inte ens något litet fult stick. Lyssna och tyck vad ni vill, men jag älskar den. :)


Heja Gais

..och alla andra lag..


Hej! :) Idag har det varit en bra dag. Jag har gröna och svarta kläder på mig, (blåvitt-Johan hade blivit rasande chokad om jag sa det;) och jag har den otroligt fina sjalen som jag fick av Joss när jag fyllde år. Den är fin och gör mig så glad!

Så såg jag ut igår med samma sjal som idag :)

Vi hade spanska på morgonen, det var förhör på en läxa som vi tydligen hade och det var jättepinsamt för det var typ ingen som kunde utom jag så jag fick svara hela tiden. Men det gick ändå bra med det och den lektionen.

Sen hade vi historia och jag tycker faktiskt det är kul. Fast det vi pratar om är ju inte alls kul! Massmord hit och dit och kommunister och jag vet inte vad! Men Martin är en bra lärare.

Efter historian åt jag, det var soppa och goa mackor. Sen var jag tvungen att springa jättefort till gitarren men jag hann :) Det var lite extra kul idag för jag hade övat mycket och kunde låten när vi spelade, annars brukar jag inte tycka om gitarr.

Tro det eller ej, jag slutade efter gitarren! Det var APT idag så alla slutade typ så tidigt. fast jag satt kvar en stund och pluggade spanska innan jag åkte med ett-bussen hem.

Jag har haft ganska roliga tankar idag.

Nu kom jag precis att tänka på att jag ska till NÄL imorgon. Jag har hört att det ska vara kul att bli sövd. Vamos a ver.


Vill ni se bilder? :) JA det vill ni



Igår gick Herman omkring och klagade jättemycket
på att hans nycklar var borta. Jag kollade i taket och
frågade om det var hans nycklar som hängde där.
Det var det och han blev jätteglad. :) Han hade
tydligen hängt dom där innan lunchen.
Jag hade föresten ARL-prov igår och det gick jättebra.
Det känns skönt eftersom det är det sista på kursen.
(Har jag sagt det?)


När vi åkte förbi Torp idag blev jag jätteglad
för det var någon som hade ställt hjärtan där! :D



Jag älskar naturen och gröna ängar! Jag KAN inte rå för det!

Mmmmmums



Dags att sola korset :)

Sorry er som inte gillar maratoninlägg, Kram!

Ickemobilen


Situation: Historialektion med Martin
Offer: "Kalle"



-Kalle, är det där en mobil du knappar på?
- Eh, nä.
- Okej.. då kan du ta undan icke-mobilen.
*Lektionen fortsätter*





(det var en mobiltelefon)

Det regnar in

Igår pluggade jag mycket. Bland annat spanska, vilket resulterade att jag ringde tre spansktalande personer, varav två svarade :) Den sista jag ringde var en vän till Martin, det var faktiskt ganska nervöst att ringa till henne eftersom jag inte känner henne, men jag gjorde det ändå, det gick bra och ja, jag förstår varför det är en av Martins vänner. :) Det var väl den största händelsen igårkväll, jag kände mig rejält modig(det kanske inte låter så modigt, men för mig var det det). 

Sen pluggade jag Arl eftersom vi har prov i det idag, och gah jag är lite nervös men jag kunde ändå grejerna relativt bra. Idag regnade det och jag var sen så jag tog senaste bussen som gick från Henån till skolan och fick stå. Inte jättekul men det var i allafall inte så många som stod så vi behövde inte trängas, plus att vi såg mycket mer av den vackra utsikten(inbillar jag mig)  :)  När jag kom till skolan skulle jag gå igenom bildkorridoren och först fattade jag inte varför de hade ställt ut papperskorgarna mitt i korridoren. Men när jag gick förbi fattade jag det.. det regnade in från taket.. inte så kul utan rätt så sunkigt.

Men skolan är ju byggt på typ 20-talet, så den är ju rätt gammal.

Ah, jag känner mig lite splittrad i allt men jag känner i alla fall att jag kommit igång med att plugga och jag tror det kommer gå bra om jag fortsätter så här. Jag låg efter ganska mycket i spanskan i och med musikalen men det har jag börjat ta igen nu och om det fortsätter gå lika bra med plugget kan jag nog räkna med ett bra betyg som ett brev på posten. Framför allt på Nationella Proven i spanska. Det är det som är viktigast.

På torsdag åker jag till NÄL för att operera bort mina visdomständer. Hoppas det går bra med sövningen och allt. Jag har bestämt vad jag ska drömma om nu. Hoppas att jag mår bra på fredag så jag kan åka hem då.


I have to go, hugs!

Team Ture

Hihi, det var lite kul. För i fredags när Kristina var hemma så var det väldigt varmt, så vi tog på bikini och solade lite medan hon förhörde mig på spanskan. När vi sen tog på oss kläderna igen upptäckte vi att vi hade samma färger. Hon hade vita trekvarts byxor och ett gult lite mönstrat linne, och jag hade gula lite mönstrade byxor och ett vitt linne.

Sen på lördag morgon när hon väckte mig frågade hon om jag ville med ut och springa. Jag var lite trött och motvalls till en början men sen bestämde jag mig för att följa med. Vi bytte om i olika rum och när vi sen började värma upp såg vi att även nu hade vi samma färger. Svarta shorts och grön tröja. xD

Efter springningen körde hon lite med mig med hjälp av lite gymnastiska övningar, sit ups med mera! Det var kul :)


Här ser ni då Team Ture :)

Tiden

Gah jag blir nästan galen. Tid är något så fruktansvärt abstrakt och konstigt, det är nästan absurt. Ena stunden står jag där i mitt rum och har jättebråttom med att fixa mitt hår och alla möjliga dofter blandar sig medan jag springer ut till bilen och hoppar in. Nästa stund är hela valborgsafton förbi och jag står och borstar tänderna och det är nu. Men plötsligt så blir nu till sen och nu är att jag ligger bredvid Kristina i gräset och läser spanska. Men nu varar bara i en sekund för sen är nu och jag har bara minnet kvar. Nu är nu men ändå inte för nu kan vara eller bli sen. När jag var fem år fanns nu, och jag levde i nuet men strax blev nuet dået och jag blev större. Då var det också nu och jag trodde det aldrig skulle bli sen och jag undrade hur jag skulle se ut i åttan och jag såg upp till mig själv på något sätt jag inte kan förklara, som att när jag en dag gick i åttan skulle jag vara en annan person. Men jag blev inte en annan person för jag var samma Anna, bara lite större och smartare och möjligtvis med mer problem. Jag var annorlunda. tänkte jag att nu är jag den jag alltid har velat vara. Jag var stor. Sorgligt stor, för det var jobbigt att vara stor också. Man fick inte längre plats överallt, mamma fick kanske ont i benen om jag satt i hennes knä för länge och jag var inte gullig för att jag var liten. Jag ville vara liten igen men det gick inte så bra. David kom och det var han som var bebis och fick all uppmärksamhet. Och usch vad jobbig han var när han inte ville som jag ville eller gjorde fjantiga saker jag inte tyckte han skulle göra. var det och ett gräl var outhärdligt och skulle aldrig ta slut, men det gjorde det. Efter alla arga röster kom det glada. Det känns så konstigt allt.

Man kan ju verkligen inte hålla fast i tiden. Ett nu som man vill ha kvar, vad ska man göra då? Det gäller verkligen att komma på något snabbt, eftersom nuet inte kommer att vara nu sen. Fort upp med kameran kanske och ta kort.. Men kort kan ju inte spegla exakt, jag måste filma! Men det är jobbigt att sitta med kameran i handen när alla andra hoppar runt och har kul. Jag vill ju LEVA, inte uppleva livet från kameran. Eller? Ibland kan man ångra sig för att man inte tog kort vid det eller det tillfället men man levde ju. Det var roligt då, det var nu då! Jag tänker ofta när det är nu att: "nu kommer det snart att bli sen och jag kommer kolla tillbaka på när jag gjorde det här" Och det är så JOBBIGT! Jag önskar att jag inte behövde tänka så mycket hel tiden och bara njuta av livet! Jag njuter ju av livet, och det är underbart, men samtidigt är jag ledsen för att nuet ska ta slut. Och gah jag måste gå och lägga mig nu och för bara en liten stund sen stod jag och sköljde en vindruva, och visste att den här stunden skulle komma.

Nu är det nu och jag har fortfarande kvar i minnet när det var nu och jag skrev första raden på den här texten. Det var skönt att skriva av sig lite. Fast jag kunde ha skrivit mycket mer..


Kram

Fredags



Det var några som uppskattade när jag hade videologg och tyckte jag skulle ha det igen, så här kommer den:)

Inga kluvna toppar här

föreefter


Jag klippte mig i onsdags på Elmas sjöbod och det behövdes verkligen. Hon som klippte mig var jätteduktig. Jag blev nöjd, och jag brukar inte vara det efter jag har klippt mig. :) Mera uppdatering kommer sen eller kanske imorgon. Jag har mycket att skriva om! Men just nu är hela familjen hemma så jag vill passa på.

Kram! :)

RSS 2.0